Chao tom garnalen aan suikerrietspiezen

bbq
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 762 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de suikerriet in stukken van 8-9 cm en splijt ze in vieren, of koop een blik stengels op sap, splijt dan elk stuk in de lengte
  2. Spreid de garnalen op een bakblik en vries ze 10 minuten tot ze stijf zijn
  3. Stamp de kandij tot grof poeder
  4. Kook het spek in een klein pannetje water 2 minuten op hoog vuur tot het doorschijnend is, laat uitlekken en snij in piepkleine blokjes
  5. Hak de garnalen zeer fijn
  6. Voeg het spek toe en blijf hakken tot een grove pasta ontstaat met wat kleine stukjes garnaal erin
  7. Doe in een kom met de gestampte suiker, bakpoeder, peper, zout en lente-ui-wit
  8. Meng goed
  9. Boetseer met geoliede handen 3 lepels mengsel om een stuk riet heen en laat aan de uiteinden 2 cm vrij
  10. Maak zo ca
  11. 10 spiezen
  12. Olie een stoomrekje in en spreid de spiezen erop uit
  13. Breng 3 cm water aan de kook op hoog vuur in een ruime pan
  14. Zet het rekje erin en stoom 3 minuten tot de spiezen bijna gaar zijn
  15. Grill de spiezen 15 cm van het grill-element gedurende 3 minuten en draai regelmatig, tot ze diepbruin zijn
  16. OF: rooster op de barbecue, regelmatig draaien
  17. Serveer de spiezen
  18. iedereen haalt de garnalenmassa van de spies, pakt het in een slablaadje met munt en plakjes komkommer en doopt het in de nuoc cham
  19. Op het riet kan gekauwd worden!

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha