Chinese krabbetjes met atjar-salade

bbq
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1437 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. N
  2. B
  3. : Krabbetjes worden meestal voorgekookt verkocht, zodat u de bereidingstijd kunt verkorten en de kans op bederf wordt beperkt
  4. Ontsteek de barbecue 3-4 1/2 uur voor het bereiden, zodat de kolen gloeiendheet kunnen worden
  5. Kook de rijst in ruim kokend water 8 minuten, giet af en doe de rijst terug in de pan
  6. Kook de eieren 8 minuten, laat ze schrikken en pel ze
  7. Snijd de prei in ringen en fruit die in wat olie
  8. Pers de knoflook erboven uit en roer de kruiden erbij
  9. Schep de rijst erbij en laat die al omscheppend kort bakken
  10. Breng op smaak met wat ketjap, voeg eventueel wat sambal toe en schep de pinda's erdoor
  11. Druk 1/8 deel van de rijst in een kommetje, leg daarop een ei en dek dit met nog 1/8 deel van de rijst af
  12. Druk het geheel aan en stort het op een bananenblad of stuk aluminiumfolie
  13. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op het rooster van de barbecue
  14. Keer de krabbetjes regelmatig, bestrijk ze met de marinade en rooster ze in 15 minuten gaar, niet te dicht bij de kooltjes om verbranden te voorkomen
  15. Vermeng de verse atjar in een slaschaal met de gesneden komkommer en de taugé
  16. Serveer met kroepoek

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha