Gekruide saucijzen op z n Frans

bbq
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1448 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ontsteek de barbecue en laat de kooltjes witheet worden
  2. Snijd de groenten in dikke plakjes en snijd deze in vieren
  3. Pel de sjalotjes snijd ook die in vieren
  4. Vermeng de tijmblaadjes en de teen knoflook uit de pers met 1/2 dl olijfolie
  5. Steek de groentestukken en de sjalotkwarten om en om aan (dikke) barbecuestokjes
  6. Leg de worstjes 1 minuut in nèt kokend water (van het vuur af), neem ze eruit en dep ze droog
  7. Kwast de worstjes met olijfolie in (gebruik eventueel een speciale worst-klem) en rooster ze onder keren (niet te dicht op de kooltjes) 10 minuten
  8. Leg de baguettes, in aluminiumfolie verpakt, gelijk met de worstjes op de kooltjes en bak ze 10 minuten, onder 1 maal keren
  9. Kwast de groentestokjes met de gekruide olie in en rooster ze rondom licht
  10. Vermeng voor de salade de sla in een mengkom met de blaadjes van de waterkers (afplukken)
  11. Hak het sjalotje heel fijn en voeg het toe
  12. Meng er vlak voor het serveren 5 eetlepels mosterdvinaigrette door
  13. Snijd het stokbrood in dikke 'sneetjes'
  14. Vermeng voor de mosterdvinaigrette 1 eetlepel witte wijnazijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 deel dijonmosterd, 1/2 teentje knoflook uit de pers, zout en peper

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha