Honinggeroosterde kipfilet op krokante sla1

bbq
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 971 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vermeng de olie, de honing, de azijn, het geperste knoflookteentje en het gemberpoeder
  2. Kruid met peper en zout
  3. Leg de kipfilets in deze marinade, dek ze af met een stuk huishoudfolie en laat ± 12 uur op een koele plaats intrekken
  4. Was de sla en zwier ze droog
  5. Klop het ei los met de mosterd en de suiker
  6. Kruid met peper en zout
  7. Voeg er druppelsgewijs eerst de olie en vervolgens de azijn aan toe
  8. Roer tot een glad sausje
  9. Meng deze vinaigrette door de sla en verdeel ze over 4 borden
  10. Leg een stuk aluminiumfolie op de barbecue en rooster hierop de kipfilets gaar (het aluminiumfolie belet dat de marinade op het vuur druipt en zo vlammen of rook veroorzaakt)
  11. Snijd de kipfilets schuin in dunne plakjes en schik deze op de sla

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha