In knoflook gemarineerde rundvleesblokjes met champignons

bbq
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1205 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 3 cm
  2. Pel de uien en snijd ze eveneens in stukjes
  3. Steek afwisselend een stukje vlees en een stukje ui op een spies
  4. Versnipper de 3 knoflookteentjes en meng ze met de soja-olie en wat peper en zout
  5. Marineer de spiesjes 30 minuten in deze knoflookmarinade
  6. Bereid intussen de Creoolse rijst
  7. Snipper een 1/4 ui en stoof hem in een nootje boter
  8. Voeg er de rijst aan toe en bevochtig met 7 dl water
  9. Laat de rijst in 15-20 minuten gaar sudderen met een kruidentuiltje en houd hem daarna warm
  10. Maak het garnituur
  11. Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in reepjes
  12. Neem 1/4 ui en snipper hem fijn
  13. Was de champignons, snijd ze in schijfjes en stoof ze licht met de fijn versnipperde ui in een klontje boter
  14. Voeg er de tomaten aan toe en houd het garnituur op de barbecue warm
  15. Grilleer het vlees langs beide kanten
  16. Leg op het bord een hoopje rijst en wat champignonschijfjes
  17. Leg de gegrilde rundvleesspies erop en bestrooi goed met gesnipperde bieslook

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha