Krab in kokossaus

bbq
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1450 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de krab in een zeef uitlekken
  2. Verwijder alle harde kraakbeenstukjes en verdeel de krab met een vork in partjes
  3. Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor
  4. Neem de pan van het vuur en voeg de melk toe
  5. Plaats de pan weer op een laag afgestelde warmtebron en blijf roeren tot een gladde, gebonden saus is verkregen
  6. Roer er de zure room, witte wijn, zout en cayennepeper door
  7. Zaag de bodems van de kokosnoten af, zodat ze rechtop kunnen staan
  8. Zaag daarna de bovenkant af en giet de kokosmelk eruit
  9. Verwijder zoveel mogelijk het vruchtvlees, snijd het in stukjes en meng het met het krabvlees
  10. Plaats elke kokosnoot op een vel aluminiumfolie
  11. Schep wat gekookte rijst in elke kokosnoot en vul ze met een mengsel van de saus, krab en kokosnootvlees
  12. Zet de kapjes van de kokosnoten erbovenop
  13. Vouw de folie dicht en bewaar alles in de koelkast tot het moment van feestelijk gebruik
  14. Verwarm de kokosnoten op de barbecue door ze langs de zijkanten van een matig vuur te plaatsen
  15. Open voor het serveren de folie, verwijder de kapjes en garneer met de peterselietakjes en de citroenschijfjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha