Lamskoteletten in een karnemelkmarinade

bbq
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 960 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper het sjalotje en het teentje knoflook
  2. Doe de stukjes sjalot en knoflook samen met de geplette peperkorrels en het takje rozemarijn in een wijde schaal en schenk de karnemelk erbij
  3. Wentel de lamskoteletten door de marinade en leg ze erin
  4. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de lamskoteletten zeker een dag marineren
  5. Keer de lamskoteletten af en toe om
  6. Roer de boter in een kommetje los en knip de munt erboven fijn
  7. Voeg het citroensap, een snufje zout en peper toe, roer alles goed door de boter en strijk de bovenkant glad
  8. Laat de boter in de koelkast opstijven
  9. Neem de lamskoteletten uit de marinade, dep ze met keukenpapier droog en leg ze op een schaal
  10. Bestrijk de lamskoteletten vlak voor het roosteren met olijfolie
  11. Bestrijk ook het barbecuerooster met olie en leg de lamskoteletten erop
  12. Rooster de lamskoteletten in ± 15 minuten gaar en bruin
  13. Keer ze regelmatig
  14. Leg de lamskoteletten op 4 borden en bestrooi ze met zout en peper
  15. Geef de muntboter er apart bij
  16. Lekker met courgettesalade en rijstsalade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha