Makreel van de grill of barbecue

bbq
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1312 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de vis van binnen en van buiten onder koud stromend water en dep de vis daarna van binnen en van buiten met keukenpapier droog
  2. Wrijf de vissen aan alle kanten in met veel limoen- of citroensap en laat ze 10 minuten liggen
  3. Maak de makrelen daarna opnieuw droog en kerf ze met een scherp dun mes op de rug enkele malen schuin in
  4. Wrijf de vis van binnen in met wat grofgemalen witte peper
  5. Schenk 3-4 eetlepels olie in een diep bord, haal de vissen door de olie en leg ze op het eveneens met olie bestreken rooster van de barbecue of grill
  6. Rooster de makreel, afhankelijk van de dikte, in 12-16 minuten rondom goudbruin en net gaar
  7. Bestrooi de vis vlak voor het serveren met nog wat zout
  8. Lekker stokbrood, kruidenboter en een tomatensalade met zwarte olijven en uienringen of bosuitjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha