Mexicaanse steak1

bbq
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 827 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de maïskolven voor de helft uit het blad en verwijder het 'hooi'
  2. (laat diepvrieskolven ontdooien)
  3. Kook de kolven 10 minuten in water met zout
  4. Boen de aardappelen schoon, prik ze rondom in, bedek elke aardappel met 4 laurierblaadjes en verpak ze in aluminiumfolie (glimmende kant binnen)
  5. Overgiet de steaks in een diep bord met de wijn en marineer ze 1 uur; keer ze af en toe om
  6. Steek de barbecuekooltjes aan en leg de aardappelen langs de rand
  7. Leg de aardappelen, zodra de as wit is, tussen de kooltjes
  8. Begin na 30 minuten met roosteren
  9. Bereid intussen de guacamole volgens de aanwijzingen op het zakje mix, schil de rijpe avocado, neem hem van de pit en pureer het vruchtvlees
  10. Hak voor de tomatensaus de uien fijn, pureer de knoflook en fruit ze zachtjes in wat olijfolie
  11. Hak de peper fijn, snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe
  12. Kook de saus op en neem de pan van het vuur
  13. Breng op smaak met zout, suiker en peper en laat de saus onder roeren afkoelen
  14. Dep de steaks droog en rooster ze 5 minuten aan beide kanten
  15. Rooster de maïskolven onder keren 10 minuten
  16. De aardappelen zijn klaar, als u ze in het folie hoort poffen
  17. Steek de maïskolven aan prikkers, bestrijk ze met boter en bestrooi ze met zout en hap ze af
  18. Serveer de tomatensaus bij de steaks
  19. Maak de aardappelpakketjes open, steek de schil open en eet het kruim er, met boter, uit

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha