Mosselen en slakken van de barbecue

bbq
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 60 minuten
  • Bekeken: 2066 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de mosselen zorgvuldig en kook ze op hoog vuur samen met de wijn, de gehakte prei en versgemalen peper
  2. Neem de mosselen, als ze zijn opengegaan, uit de pan en laat ze afkoelen
  3. Neem ze vervolgens uit de schelp en verdeel over bijvoorbeeld 6 lege St-Jacobsschelpen
  4. Rasp de sjalotjes en vermeng ze met de boter
  5. Breng op smaak met de peterselie, het citroensap, zout en peper
  6. Verdeel de boter over de mosselen
  7. Smeer de maïskolf met de boter in en leg hem, evenals de mosselschelpen, 12 minuten op de barbecue
  8. Keer de maïskolf af en toe
  9. Snijd de maïskolf in plakken en geef die bij de moselschelpen
  10. Stop de slakken in de huisjes en voeg eventueel wat van het vocht uit het blikje toe
  11. Meng de boter met de peterselie, de gehakte knoflook en het citroensap en voeg naar smaak zout en peper toe
  12. Smeer de slakkenhuisjes dicht met de kruidenboter en zet ze op het rooster van de barbecue
  13. Laat de slakken op de barbecue staan tot de boter begint te bruisen
  14. Maak intussen de dillesaus
  15. Roer de mayonaise glad met de crème fraîche en het citroensap en breng op smaak met de dille, de citroenrasp, zout en peper
  16. Serveer de saus bij de slakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha