Pittige kippenbouten

bbq
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1318 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de citroen goed en rasp de helft van de schil
  2. Pers de citroen uit
  3. Pel het sjalotje en het teentje knoflook
  4. Rasp het sjalotje boven een kommetje en pers het teentje knoflook erboven uit
  5. Roer 1 theelepel citroenrasp, 1 theelepel sambal oelek, 2 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel citroensap door elkaar
  6. Spoel de kippenbouten af en dep ze met keukenpapier goed droog
  7. Trek het vel los en sla het naar de poot toe open
  8. Bestrijk de kippenbouten dik met het kruidenpapje en trek het vel er weer over
  9. Steek het vel eventueel met een cocktailprikker vast en leg de kippenbouten ± 1 uur afgedekt in de koelkast
  10. Maak intussen de saus
  11. Snipper de bolletjes gember
  12. Laat de suiker in een pan met een dikke bodem op zacht vuur smelten en roer er het tomatensap door
  13. Voeg achtereenvolgens de gember, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel citroenrasp, 3 eetlepels ketjap en 2 eetlepels citroensap toe en laat de saus ± 15 minuten zachtjes pruttelen
  14. Roer in een kopje het aardappelmeel met het gembernat tot een glad papje
  15. Voeg dit al roerend aan de saus toe en blijf roeren tot de saus is gebonden
  16. Bestrijk het barbecuerooster met olie, leg de kippenbouten erop en rooster ze in ± 20 minuten goudbruin en gaar
  17. Keer ze regelmatig
  18. Warm intussen de saus op en geef die er apart bij
  19. Lekker met nasi koening en atjar tjampoer

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha