Sat met pittige pindasaus

bbq
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1135 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rijg aan de satéstokjes om en om een garnaal, een blokjes kip en een blokje hamlap
  2. Vermeng de satémarinade met de geraspte ui, 1 teentje knoflook, het sap van 1/2 citroen, zout, peper, 2 eetlepels olie en 4 eetlepels koud water
  3. Verdeel de marinade over de satés en laat die 15 minuten intrekken
  4. Rooster de satés 7-8 minuten aan elke kant op de barbecue of onder de grill
  5. Meng beide zakjes Sateh Saus met 2 1/2 dl water, de ketjap, sambal, gehakte ui, 1 teentje knoflook en het sap van 1/2 citroen en breng dit aan de kook
  6. Laat de saus 1 minuten doorkoken en serveer haar bij de saté
  7. Lekker met nasi koening van witte en wilde rijst (zie recept), kroepoek, seroendeng, atjar en sambal

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha