Scampispies met rode bieten coulis

bbq
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3457 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Minimaal 6 dagen vooraf: Was de rode bieten grondig
  2. Leg ze in een bodempje water en voeg er het kruidentuiltje, de laurierblaadjes en de peperbolletjes bij
  3. Breng dit aan de kook, maar let erop dat er tijdens het koken steeds een bodem water in de pan blijft
  4. Voeg echter nooit teveel water ineens toe om smaakverlies te voorkomen
  5. Neem de bieten uit het water en verwijder de schil
  6. Leg de bieten in een schaal en overgiet ze met 5 delen kookvocht (of water) en 5 delen azijn
  7. Zorg ervoor dat de bieten helemaal onder staan
  8. De dag zelf: Haal de rode bieten uit het sap, snijd ze in stukken en mix deze, samen met 1 eetlepel bietensap en de mayonaise, tot een gladde coulis
  9. Was de sla, laat ze uitlekken en bewaar ze in de koelkast
  10. Maak nu de marinade: snipper de venkel zeer fijn
  11. Vermeng de 2 oliesoorten en voeg er de gesnipperde venkel aan toe
  12. Kruid met peper en zout
  13. Pel de uien en snijd ze in grove stukken
  14. Was de paprika, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd de paprika eveneens in grove stukken
  15. Pel de scampi's
  16. Maak nu de scampispiesen: steek driemaal afwisselend een stukje ui, een scampi en een stukje paprika op 4 spiesen
  17. Bestrijk de spiesen met de marinade en grilleer ze op de barbecue
  18. Was de tomaat en snijd hem in partjes
  19. Vermeng de sla met 2 eetlepels bietencoulis
  20. Verdeel dit over 4 grote borden, leg er een scampispiesje op en versier met enkele partjes tomaat en een schepje bietencoulis
  21. Tip: Voor dit gerecht heeft u slechts 2 bieten nodig, maar het loont de moeite om wat meer bieten in azijn in te leggen
  22. Deze ingelegde bieten zijn zeker 6 maanden houdbaar

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha