Souvlakia van de barbecue

bbq
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 824 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de champignons en besprenkel ze met de witte wijn
  2. Bewaar ze in de koelkast
  3. Snijd de tomaten in vieren
  4. Meng in een grote kom de olijfolie, het citroensap, de rode wijn, knoflook, tomaten en laurierbladen
  5. Snijd het lamsvlees in stukjes van ± 2,5 x 2,5 cm en bestrooi ze met zout, peper en oregano
  6. Schep ze vervolgens door de marinade
  7. Was de paprika's, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd ze in stukjes van ± 2,5 cm in het vierkant
  8. Breng water met wat zout aan de kook en kook hierin de stukjes paprika ongeveer 4 minuten
  9. Breng de stukjes paprika over in een vergiet en spoel ze af met koud water
  10. Bewaar het kookwater
  11. Voeg de paprika aan de marinade toe
  12. Pel de uien en snijd ze in vieren
  13. Voeg de stukjes ui aan het kookwater van de paprika's toe en houd ze ongeveer 5 minuten tegen de kook aan
  14. Was de stukjes ui in een vergiet met koud water en voeg ze aan de marinade toe
  15. Schep alles nog een keer voorzichtig in de marinade om en leg er een bordje bovenop, zodat alle ingrediënten naar beneden worden gedrukt
  16. Dek de kom af met plastic en zet hem 12-24 uur in de koelkast
  17. Voeg de champignons met de wijn aan de marinade toe en maak de barbecue in orde
  18. Schuif alle ingrediënten uit de marinade op grote barbecuepennen, één pen per persoon
  19. Leg de pennen op de barbecue (ongeveer 5 cm boven de gloeiende houtskool) en draai ze na ± 15 minuten om
  20. Rooster dan nog 10-15 minuten
  21. Bestrijk de pennen af en toe met de marinade

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha