Tikka kebab Gekruide lamsspiesjes

bbq
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 970 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm; snijd vet en zenen weg
  2. Leg de blokjes in een ruime kom en bedruppel met citroensap
  3. Pureer in een blender of keukenmachine de yoghurt met 2 uien, knoflook, kurkuma, azijn, zout en peper tot een homogene saus
  4. Schenk die over het vlees en meng goed
  5. Laat het vlees afgedekt een nacht marineren in de koelkast
  6. Steek de blokjes vlees om en om met stukjes paprika en de rest van de ui aan spiesjes
  7. Rooster ze op matige hitte in 10 minuten gaar op de barbecue of onder de grill; keer ze geregeld
  8. Serveer ze warm, gegarneerd met parten citroen en geef er Zuurdesembrood met maanzaad/Naan en een salade bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha