Aardappelkroketten2

bijgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1732 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar
  2. Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen en enigzins afkoelen
  3. Pureer de aardappelen
  4. Roer de eieredooiers en paneermeel door de puree totdat er vormbaar niet plakkerig deeg ontstaat
  5. Maak de puree op smaak met zout en nootmuskaat
  6. Vorm van het aardappeldeeg op een met bloem bestoven werkblad een rol met een diameter van ca
  7. 6 cm
  8. Snij de rol in stukjes van ca
  9. 2 cm en vorm daarvan met licht bebloemde handen kroketjes
  10. Wentel de kroketjes eerst door de bloem, daarna door het losgeklopt eiwit en tenslotte door het paneermeel
  11. Laat de kroketjes hierna 15 minuten staan
  12. Verhit de frituurpan
  13. Bak de kroketjes met een aantal tegenlijk in ca
  14. 6 minuten mooi bruin
  15. Haal de kroketjes uit de frituur en laat ze op keukenpapier uitdruppen

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker22 nov 2007 om 12:31 Reageer

    is dit wel lekker?


Reageer zelf op dit recept

kaptcha