Aardappelschotel met blauwe kaas en walnoten

bijgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1033 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil en was de aardappels
  2. Snijd ze in schijfjes en kook ze in weinig water met zout in ca
  3. 10 minuten beetgaar
  4. Giet ze af en laat ze iets afkoelen
  5. Verwarm de oven voor tot 200 °C
  6. Pel de uien en snijd ze in ringen
  7. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes
  8. Hak de walnoten fijn
  9. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de uiringen
  10. Bak de champignons ca
  11. 3 minuten mee
  12. Verbrokkel de blauwe kaas en schep deze van het vuur af erdoor
  13. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes
  14. Verdeel het champignon- kaasmengsel en de noten erover
  15. Leg de rest van de aardappelschijfjes erop en schenk de slagroom erover
  16. Laat het gerecht, afgedekt, in de oven in ca
  17. 40 minuten gaar en goudbruin worden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha