Alu mattar sukha aardappel-erwtencurry

bijgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 774 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in kleine blokjes
  2. Verhit 3 eetlepels olie en laat het vijfkruidenpoeder hierin heel licht kleuren
  3. Voeg de ui toe en laat deze onder voortdurend omscheppen fruiten tot deze glazig ziet
  4. Voeg dan de peterselieblaadjes, gemberwortel en koenjit toe
  5. Roer alles goed om en doe er vervolgens de aardappelen en de doperwtjes bij (diepvries-erwtjes niet ontdooien)
  6. Schep alles enkele malen goed om
  7. Schenk er 1 1/2 dl kokend water over (groentenat of dunne kokosmelk mag ook)
  8. Laat alles 20 minuten staan boven een matig vuur
  9. Schep de inhoud van de pan niet om, maar schud de pan regelmatig heen en weer
  10. Het is de bedoeling dat het grootste gedeelte van het vocht verdampt, dus leg geen deksel op de pan
  11. Voeg na het verstrijken van de aangegeven tijd de garam masala en het citroensap toe
  12. Schep alles heel voorzichtig eenmaal om
  13. Dien het gerecht daarna op
  14. Geef er eventueel blokjes komkommer bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha