Bloemkoolbeignets met tomatensaus

bijgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 812 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een frituurpan tot 180 C
  2. Bekleed een vergiet met keukenpapier
  3. Breng in een (steel)pan de gezeefde tomaten, gemberpoeder en chilipoeder aan de kook
  4. Breng dit op smaak met een snufje zout
  5. Was de bloemkoolroosjes en verdeel ze in gelijkmatige niet al te grote roosjes
  6. Splits het ei en klop het eiwit in een ontvette schaal stijf
  7. Zeef boven een andere schaal de maïzena en de bloem
  8. Maak in het midden een kuiltje en giet de eierdooier in het midden
  9. Klop de eierdooier er met een mixer vanuit het midden samen met 6 eetlepels ijskoud water erdoorheen
  10. Blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat
  11. Spatel het stijfgeslagen eiwit erdoor
  12. Haal de helft van de bloemkoolroosjes met een vork één voor één door het beslag, laat ze even uitlekken en frituur ze in de hete olie in 4 minuten goudbruin en gaar
  13. Laat de bloemkoolbeignets in een vergiet uitlekken
  14. Frituur zo ook de rest van de bloemkoolroosjes
  15. Verwarm intussen een schaal voor
  16. Verwarm het sausje opnieuw
  17. Leg de bloemkoolbeignets op de schaal en serveer de saus er apart bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha