Bonen-garnalenkoekjes

bijgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1262 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de zwarte bonen een nachtje in ruim koud water
  2. Kook de bonen in het weekwater in 1 uur niet geheel gaar
  3. Laat de bonen uitlekken
  4. Week de gedroogde garnalen 30 minuten in ruim koud water
  5. Laat de garnalen uitlekken
  6. Pureer de bonen met de garnalen en de stukken ui in een foodprocessor of andere keukenmachine
  7. Maak het mengsel op smaak met wat zout en peper
  8. Verhit de olie in een grote koekenpan
  9. Voeg het bonenmengsel eetlepelgewijs toe en bak de koekjes bij matige hitte 4 minuten per kant tot ze mooi bruin zijn
  10. Laat de bonen-garnalenkoekjes uitlekken op keukenpapier
  11. Serveer de koekjes niet geheel afgekoeld en geef er pepersaus (zie het hoofdstuk Sauzen) bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha