Deeg-envelopjes met marsalasaus gefrituurde

bijgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 974 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef de bloem met een snufje zout, meng boter en eidooier erdoor tot een soepel deeg (eventueel kan je er een eetlepel water bij doen)
  2. Rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm dikte en steek er 8 rondjes uit met een diameter van ongeveer 12 cm
  3. (gebruik hiervoor een kommetje of iets dergelijks)
  4. Bestuif ze met bloem en leg ze, met plasticfolie ertussen, in de koelkast
  5. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes
  6. Fruit ui en knoflook in wat olie, bak de paddestoelen kort mee tot ze lichtbruin zijn
  7. Haal ze uit de pan en laat alles afkoelen
  8. Blus de pan af met marsala, kook dat zachtjes in en bewaar dit
  9. Meng de paddestoelen met de ricotta, Parmezaanse kaas, peper en zout en het losgekopte ei
  10. Breng op smaak met basilicum en tijm
  11. Beleg de deegrondjes voor de helft met de vulling
  12. Laat de randen vrij en bestrijk die met eiwit
  13. Klap het deeg dubbel en druk de randen stevig aan
  14. Ga met een vork langs de hele rand, dit maakt een mooi patroon en geeft stevigheid
  15. Laat frituurolie heet worden (180 graden Celcius) en frituur de envelopjes goudbruin in ongeveer 5 minuten
  16. Kook ondertussen de marsala met de slagroom in tot een dikke saus, voeg peper en zout naar smaak toe
  17. Laat de envelopjes uitlekken en serveer met de saus

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha