Gobi mussalum Aardappel-bloemkoolcurry

bijgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1105 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van 3 cm
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en gooi dikke stelen weg
  3. Kook aardappelen en bloemkool apart in kokend, gezouten water in 5-10 minuten beetgaar
  4. Smelt intussen de ghee in een grote pan met dikke bodem en bak ui, knoflook en gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht
  5. Voeg koriander en zwart uiezaad toe en bak nog 30 seconden
  6. Voeg dan kurkuma, chilipoeder, zwarte peper en 1 theelepel zout toe, roer goed om en bak nog 2 minuten
  7. Roer de tomatenpuree erdoor
  8. Laat de aardappelen en bloemkool uitlekken; bewaar wat water van de bloemkool
  9. Voeg aardappelen en bloemkool aan de pan toe en schud zachtjes om met de specerijen
  10. Voeg wat bloemkoolwater toe als de curry te droog is
  11. Laat 5-6 minuten stoven tot de groenten gaar zijn, bestrooi met garam masala en kook nog 1 minuut
  12. Variatie: Bak voor een natte curry de aardappelen 1 minuut in de ghee en zet even apart
  13. Bak de specerijen en doe de aardappelen terug met 6 dl water
  14. Stoof 10 minuten en voeg dan de bloemkool toe
  15. Stoof verder tot de groenten gaar zijn en de saus lobbig is
  16. Roer de garam masala erdoor en serveer de curry warm

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha