Kweeperen op cognac

bijgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1321 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De kweeën schillen, in vieren delen, de klokhuizen verwijderen, in dunne schijfjes snijden en deze met het citroensap besprenkelen
  2. In een pannetje de wijnazijn, het water, het verbrokkelde kaneelstokje, de suiker en de honing aan de kook laten komen
  3. De schijfjes kwee erbijdoen en deze in 20 minuten hierin gaar laten worden
  4. De vruchten eruit nemen en in lagen in goed schoongemaakte inmaakpotten leggen
  5. Het vocht zachtjes kokend verder laten indikken
  6. Als het stroperig is geworden het vuur uitdraaien, laten afkoelen en de cognac erdoor roeren
  7. Het vocht over de potten verdelen, deze goed sluiten met bijv
  8. cellofaan en koel bewaren
  9. ( of in potten met goed gesloten draaideksel)
  10. N
  11. B
  12. : potten niet té vol doen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha