Loempia s Vietnamees

bijgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2391 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Het programma heette Villa Achterwerk (VPRO) en het programma onderdeel heette 'Zoekijakkie' en werd om 9
  2. 35 u uitgezonden op zondag op Nederland 3
  3. Als ik het goed begreep mocht elke week een jonge kok iets maken
  4. De jongen was 12 jaar geleden met zijn ouders gevlucht uit Z-Vietnam en zijn ouders hadden nu een bestaan opgebouwd door de verkoop van Vietnamese Loempia's
  5. Hij was aan het laten zien hoe dat moest
  6. Het recept stond op teletekst De wortel en uien worden klein gesneden en vermengd met de gare vermicelli, het gehakt en de tauge
  7. Klop de eieren lekker door elkaar
  8. De vellen kunnen na het ontdooien van elkaar worden gehaald
  9. Leg er eentje voor je met een punt naar je toe
  10. Smeer dan op de punt die het verst van je aflig wat ei
  11. Leg daarna een handjevol van het gehakt mengsel op het vel
  12. Het moet er als een worstje op komen te liggen
  13. De richting is tussen de twee punten aan de zijkant van het vel
  14. Sla nu de twee zijpunten naar binnen en leg ze op het gehakt
  15. Leg nu de punt die het dichtst bij je lig over de loempia heen en rol hem op zodanig dat de punt vrij blijft waar het ei op zit
  16. Smeer er nog een beetje ei op en plak de loempia dicht
  17. Bak de loempia's in een frituurpan

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha