Pangsit goreng2

bijgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 734 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef bloem, zout en maizena in een kom
  2. Knip het eiwit los in een kommetje en roer er 4 lepels koud water door
  3. Niet kloppen! Maak van het bloemmengsel en zoveel eiwit als nodig is een glad, vrij stevig deeg
  4. Bebloem een werkblad en rol het deeg uit tot een gelijkmatige, zeer dunne deeglap
  5. Snij er lapjes van van 10 x 10 cm
  6. Doe dit eventueel in gedeeltes als er te weinig ruimte is
  7. Spoel een doek uit in koud water en wring goed uit, leg de lapjes erop en bedek met een andere vochtige doek
  8. Snij de garnalen in heel kleine stukjes
  9. Roer door het gehakt met de knoflook, prei, selderij en bieslook
  10. Klop het ei los en meng er genoeg door, tot het een stevig mengsel is
  11. Voeg naar smaak soja, zout, peper en ve-tsin toe
  12. Verdeel het mengsel in evenveel deeltjes als er lapjes zijn
  13. Rol met bebloemde handen balletjes
  14. Leg op elk lapje een balletje
  15. Sla een zijde van het lapje over het balletje en plak de andere zijde erop vast met water
  16. Vouw de korte zijde er naar achteren overheen en laat 30 minuten onder een vochtige doek rusten
  17. Verhit het vet, het mag niet dampen
  18. Bak de pangsit met 2 tegelijk gaar en mooi gekleurd
  19. Leg op vetabsorberend papier

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha