Pangsit pedis vlammetjes

bijgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2056 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de loempiavellen eerst in vieren en daarna nog eens diagonaal, zodat er 80 driehoekjes ontstaan
  2. Meng het gehakt met de boemboes, wrijf de lomboks fijn in een vijzel en meng dit met de sambal oelek door het gehakt
  3. Leg op elk driehoekje een klein balletje gehaktmengsel en smeer de randjes van het velletje in met geklutst ei
  4. Vouw de puntjes op elkaar, zodat opnieuw een driehoek ontstaat
  5. Sla een van de puntjes, ingesmeerd met een beetje geklutst ei, als een flapje terug
  6. Laat in een wadjan of frituurpan slaolie goed heet worden en frituur de pangsits hierin
  7. Laat ze uitlekken
  8. Deze pangsit kan zonder saus worden gegeten
  9. Pangsit pedis kan rauw worden ingevroren en hoeft voor het bereiden niet eerst te worden ontdooid

Soortgelijke recepten

Ajam pedis

20 min

Pangsit

20 min

Reageer zelf op dit recept

kaptcha