Schone met oog

bijgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 648 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng het limoensap met het water en een snufje zout aan de kook
  2. Spoel de okra en verwijder het steeltje; snijd het weg op dezelfde manier als u de harde kern van witlof verwijdert
  3. Probeer een te grote insnijding te vermijden, want dan komt er een slijmerig vocht vrij
  4. Blancheer de okra samen met de babymaïs 2 minuten en schep de groenten dan in ijswater (ijskoud water + enkele ijsblokjes)
  5. Giet ze af, dep ze droog en bak ze heel zacht in een klont boter
  6. Kruid ze bij met een snufje zout en voeg de suiker toe
  7. Verdeel het mengsel na enkele minuten over de warme borden
  8. Bak 4 spiegeleieren in een klontje boter
  9. Laat op elke eierdooier 5 druppels tabasco vallen en laat de spiegeleieren dan op de groenten glijden
  10. Schil de banaan, snijd ze in dunne schijfjes, bak ze in de pan en schud ze daarbij enkele keren op
  11. Schik ze op de rand van het spiegelei
  12. Serveer hierbij een glaasje karnemelk of thee

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha