Tomaten gedroogde

bijgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 807 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten, halveer en ontpit ze (bewaar vellen en pitten in de diepvriezer voor tomatenvinaigrette, saus of fond) Besprenkel een bakplaat met olijfolie en strooi daar peper, tijm, rozemarijn, laurier en knoflook over
  2. Leg de tomaten op de bakplaat met de bolle kant naar boven
  3. Bestrooi ze met peper, tijm, knoflook
  4. laurier en rozemarijn
  5. Sprenkel er olijfolie er over en laat ze ca
  6. 7 uur drogen in een oven van 70 graden, zo mogelijk ovendeur op een kleine kier
  7. Laat ze afkoelen en bewaar ze in goed schoongemaakte potten, onder olijfolie, in de koelkast
  8. Om ze enige tijd, (een paar maanden, even uitproberen) te kunnen bewaren de tomaten in goed schoongemaakte (vaatwasser vervangt het gedoe met soda enz
  9. ) potten doen en bedekken met olijfolie
  10. Korter drogen kan ook, ze zijn dan nog niet echt gedroogd maar hebben na ca
  11. 4 uur toch al een geconcentreerde tomatensmaak, ze kunnen dan niet worden bewaard onder olijfolie
  12. (andere versie van Tonny:) Ze zijn beperkt houdbaar
  13. Ze zijn langer houdbaar naarmate de droogtijd langer is

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha