tex-Mexsalade

bijgerechten
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1805 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de inhoud van één blik of pot rode nierbonen uitlekken, spoel de bonen af en pureer ze met een staafmixer of in een foodprocessor
  2. Hak een halve rode en groene paprika, één sjalotje en de knoflook fijn en meng die erdoor
  3. Breng de pasta op smaak met de tacokruidenmix
  4. Schil en halveer de avocado en pureer hem met een gepeld sjalotje, het citroensap, wat zout, peper, een snuf cayennepeper en 1 eetlepel zure room
  5. Snijd de ijsbergsla in smalle slieren en schep die in een schaal
  6. Spoel de bonen uit het tweede blik schoon en vermeng ze met de (wat grover gesneden) rest van de paprika's, de bleekselderijboogjes (eventueel samen kort geblancheerd en koud gespoeld) en de maïs
  7. Verdeel dit over de sla en schep de bonenpuree daarop (houd de rand van bonen vrij)
  8. Steek tacochips in de puree
  9. Serveer met de avocadopuree, losgeroerde zure room, nog meer tacochips en grofgeraspte Leerdammer kaas

Reageer zelf op dit recept

kaptcha