Amuse met gemarineerde zalm

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 5048 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de zalm in vierkante blokjes van 2 x 2 cm
  2. Roer de sojasaus met de azijn en de saké door elkaar, schep om met de zalm en laat minstens 2 uur intrekken
  3. Zeef de bloem
  4. Klop het ei los met een vork, voeg 21/2 dl water toe en roer de bloem erdoor, zodat een glad beslag ontstaat
  5. Zet dit koel weg
  6. Verhit een laag olie in een wok tot ± 185°C
  7. Wentel de zalmblokjes door het beslag, schud het teveel af en frituur de vis in gedeelten in ± 2 minuten rondom goudbruin
  8. Laat op keukenpapier uitlekken en laat afkoelen
  9. Serveer per persoon 3-4 blokjes met zoetzure gember, wasabi en sojasaus erbij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha