Amuse-gueulles

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 6588 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vul een lege mosselschelp met garnaaltjes
  2. Schenk een mengsel van crème fraîche, iets witte wijn en geraspte kaas erover
  3. Laat onder de grill goudbruin worden en laat afkoelen tot ze aan te pakken zijn
  4. Serveren op een bordje met een vorkje en garneren met een takje peterselie
  5. Snij een geroosterd stukje witbrood uit in de vorm van een vis
  6. Snij met een scherp mesje een rechthoekje palingfilet af
  7. Leg op het brood en rangschik er een flinterdun uiringetje, sprietjes dille en kleine driehoekjes citroen op in de vorm van vinnen, oog etc
  8. Garneren met veldsla
  9. Leg op een blaadje krulandijvie een reepje pâté en doe daar een schepje cranberrycompôte op
  10. Rangschik naast elkaar op een bordje een gestoomd broccoliroosje, wat flinterdunne reepjes wortel en/of rode en/of groene paprika, plakje champignon, reepje bleekselderij
  11. Marineer de groenten eerst in een olie-azijnsausje voor een uur, of schep er een sausje van mayonaise met verse kruiden en crème fraîche naast
  12. Het geheel kan ook in een witlofblad geserveerd worden
  13. Prik aan een prikkertje om en om een garnaal, mango, komkommer en garnaal
  14. Leg op een bordje, eventueel met een sausje van crème fraîche, iets citroenrasp, dille, zout en peper erbij
  15. Vul soesjes met een hartige vulling van bijvoorbeeld stijfgeklopte crème fraîche met fijngesneden stukjes ham en stukjes asperge, garneer met een hamroosje, aspergepuntje en een takje dille of peterselie
  16. Paneer de hoed van een grote champignon tweemaal en frituur in schone olie
  17. Vul met pittige vleesragoût, fijngesneden kip en groenten
  18. Leg op een bordje met kruidenmayonaise
  19. Garneren met verse kruiden
  20. Rol bladerdeeg heel dun uit, bak en snij in heel kleine rechthoekjes, maak een tompouce met luchtige mousse van bijvoorbeeld Roquefort
  21. Besmeer de bovenkant dun in met olie en bestrooi met fijngehakte bieslook
  22. Snij een kaas- of groentetaart in zeer dunne plakjes en garneer met toefjes tuinkers of reepjes paprika
  23. Rol plakjes bladerdeeg zeer dun uit en verdeel in kleine vierkantjes
  24. Vul met bijvoorbeeld geitenkaas, of roomkaas met bieslook, fijngesneden groente, pâté, palingfilet etc
  25. Vouw er pakketjes van en bestrijk met ei
  26. Bak ze
  27. Eventueel serveren met verse tomatensaus
  28. Schep op een lepeltje wat vismousse, garneer met zeer dunne schijfjes komkommer en een roosje van een kerstomaatje
  29. Leg de lepels op een bordje en dien zo op
  30. Steek meloenbolletjes uit, snij rauwe ham in zeer dunne reepjes
  31. Leg de meloen op een bordje en doe de ham ernaast
  32. Eventueel garneren met muntsaus of een takje munt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha