Artisjokbodem met mayonaise en kalfshersenen

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1028 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de hersenen ca 4 uur in lichtgezouten water weken
  2. Ontvlies ze vervolgens onder stromend water en verwijder ook eventuele botsplinters
  3. Pocheer de hersenen, samen met de helft van de sherry-azijn, het laurierblaadje en het takje tijm gedurende ca 15 minuten in lichtgezouten water
  4. Giet ze vervolgens af en laat ze uitlekken
  5. Was de citroen en snijd hem in stukken
  6. Breek de stengels van de artisjokken, wrijf het breekpunt in met wat citroensap en snij vervolgens de bovenste helft van de groene bladeren weg
  7. Kook de onderste artisjokhelften, samen met de citroenstukken, gedurende ca 45 minuten gaar in lichtgezouten water
  8. Laat de artisjokken uitlekken en wat afkoelen
  9. Trek de bladeren vervolgens uit en schraap het eetbare lipje met een lepel af
  10. Meng de artisjokpuree en eenzelfde hoeveelheid klein gesneden hersenen samen onder de mayonaise
  11. Breng op smaak met 1 mespunt mosterd
  12. Verwijder het hooi van de artisjokbodems en spoel de bodems af
  13. Maak de onderkant effen zodat ze mooi rechtop blijven staan en vul ze met de mayonaisebereiding
  14. Plaats er een olijf op
  15. Snijd de rest van de hersenen in blokjes
  16. Snipper het pijpajuintje fijn en roer dit onder de olijfolie
  17. Voeg er de rest van de sherry-azijn en de mosterd aan toe en breng op smaak met peper en zout
  18. Meng alles goed onder elkaar en roer er tenslotte de hersenblokjes onder
  19. Schep deze bereiding rond de gevulde artisjokbodems
  20. Tip: De artisjokken zijn gaar als de onderste bladeren gemakkelijk los komen en het uiteinde ervan beetgaar is

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha