Deeghapjes met vullingen

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1535 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. BASIS: 2 blikjes croissantdeeg
  2. gebruiken
  3. Spreid het deeg uit en steek er met een glas van 6 cm doorsnee uit 4 driehoekjes 16 rondjes
  4. Verdeel hierover de eerste vulling
  5. Vouw dubbel en druk de rand met een vork dicht
  6. Snij uit de rest van het deeg 32 rechthoeken
  7. verdeel over 16 rechthoeken vulling 2, rol ze op en druk de zijkanten aan
  8. Verdeel over de rest vulling drie, vouw diagonaal dubbel en druk de randen met een vork dicht
  9. EERSTE VULLING: 50 g gesneden kipfilet (vleeswaren), 25 g ontbijtspek, ½ klein ui, 1/4 rode paprika, 4 groene olijven zonder pit: Snij kip en spek in kleine stukjes
  10. Snipper het ui
  11. Snij de paprika's in kleine stukjes
  12. Snij de olijven in kleine stukjes
  13. Meng alles door elkaar en ga door volgens het basisrecept
  14. TWEEDE VULLING: 6 cm prei in dunne ringetjes, 100 g afgegoten tonijn op water en 2 lepels groente-sandwichspread door elkaar mengen, verdergaan volgens het basisrecept
  15. DERDE VULLING: 1 lepel gezouten pinda's, ½ lepel rozijnen, 1 pakje (80 g) Boursin tuinkruiden, ½ cth kerrie: Hak de pinda's grof
  16. Meng ze met de overige ingrediënten
  17. Verwarm de oven voor op 175° en bak de hapjes in 15 minuten goudbruin en gaar

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha