Ei-kruidenmoussesoesjes

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 930 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden voor en vet de bakplaat in
  2. Meng 1 dl water, 50 gr boter en een snufje zout in een pan
  3. Laat op laag vuur de boter smelten en roer de bloem erdoor
  4. Blijf roeren tot de deegbol van de pan loslaat
  5. Neem de pan van het vuur
  6. Meng met een mixer 2 eieren n voor n door het deeg
  7. Klop nog 5 minuten tot het deeg glanst
  8. Schep met 2 theelepeltjes 24 bergjes deeg op de bakplaat, 2 cm van elkaar
  9. Bak de soesjes in het midden van de oven in 12 minuten gaar en goudgeel
  10. Neem ze van de bakplaat en laat ze op een taartrooster afkoelen
  11. Kook d eieren hard, pel ze, laat ze afkoelen en snijd er 2 in plakjes voor de garnering
  12. Prak de rest van de eieren heel fijn
  13. Knip de peterselie en bieslook fijn
  14. Klop de crème fraîche met de mixer fijn
  15. Klop 100 gr boter romig
  16. Voeg de eieren, crème fraîche, bieslook, peterselie, zout, peper en enkele druppels tabasco toe
  17. Meng alles goed door elkaar en zet het tot het gebruik afgedekt in de koelkast
  18. Halveer de soesjes overdwars
  19. Schep in de onderste helft 2 theelepels eikruidenmousse en zet de kapjes er weer op
  20. Schep kleine toefjes mousse op de soesjes
  21. Garneer met plakjes ei en de rest van de peterselie en bieslook

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker28 mei 2008 om 16:45 Reageer

    lekker recept


Reageer zelf op dit recept

kaptcha