Flapjes van sardine en aardappel

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 952 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de sardines schoon en fileet ze
  2. Snij de sardines in reepjes van 2
  3. 5 cm
  4. Kook de aardappels net gaar in wat water met zout en giet af
  5. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit 1 minuut knoflook, gember en ui
  6. Doe dan de sardines erbij en bak 1 minuut
  7. Doe aardappel, chili, citroensap en zout erbij en bak 1 minuut
  8. Neem de pan van het vuur, roer lente-uitjes en koriander erdoor en laat afkoelen
  9. Rol het deeg uit en steek 12 rondjes van 10 cm doorsnee
  10. Leg een volle theelepel vis op elk rondje
  11. Bestrijk de helft van het deeg met wat water, klap over de vulling en druk de randen stevig op elkaar
  12. Druk de randen wat steviger opeen met een vork
  13. Verhit de olie tot 190 graden
  14. Bak onder af en toe draaien 3-4 flapjes tegelijk 7-8 minuten
  15. Laat op keukenpapier uitlekken en houd warm in een lauwe oven
  16. Serveer warm met partjes citroen en takjes koriander

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha