Focaccia met diverse toppings

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1942 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. voor focaccia begin je met het basisrecept van brood, voor 2de maal rijzen verdeel je het deeg in 2 of 4 en druk je er platte lappen van (+/- 1,5cm dik), die leg je op een bakblik bestrooid met bloem, je smeert het in met de topping en dan druk je er met je knokkels of vingertoppen putjes in, laten rijzen tot 3cm en dan 15 minuten bakken op 225?
  2. Zodra het brood uit de oven komt besprenkelen met goede olijfolie en een klein beetje zeezout, lauw eten
  3. topping met basilicum 1 teen knoflook en een flinke bos basilicum fijnhakken, 3x zoveel (als de basilicum) olijfolie bij doen, flinke scheut citroensap, zout, zwarte peper, eventueel geplet gedroogd pepertje
  4. ik had zelf nog olijven in het brood geduwd
  5. Topping met aardappel en rozemarijn (nog niet geprobeerd) 15 nieuwe aardappeltjes wassen en in flinterdunne schijfjes snijden, 2 minuten in kokend water met wat zout (of met munt) leggen, laten uitlekken, in een kom doen, besprenkelen met goede olijfolie, peper en zout erbij, 1 fijngehakte teen look en een handvol gehakte verse rozemarijn erdoor husselen
  6. Uientopping (met tijm) pel 3 middelgrote rode uien (of 6 sjalotten) en halveer ze in de lengte, snij ze dan in zo dun mogelijke plakjes, verhit een flinke plens (zo staat het in het boek) olie in een pan, doe er 1 in dunne plakjes gesneden teen look, een flink handvol blaadjes tijm en de ui en bak op hoog vuur +/- 4 minuten terwijl je ze in constant beweegt (ze moeten carameliseren maar mogen niet bruin worden), giet er nu 3 eetlepels rode-wijnazijn bij en laat nog 4 minuten op laag vuur sudderen, doe er wat zout en peper bij en nog een beetje olijfolie, smeer op het brood en strooi er nog wat tijmblaadjes over

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker25 mei 2008 om 16:08 Reageer

    Jammie!!!!


Reageer zelf op dit recept

kaptcha