Geroosterde tomaten op filodeeg

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 120 minuten
  • Bekeken: 1307 x
  • Keuken: Nederland
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 150 graden
  2. Plaats de tomaten naast elkaar in een ovenschaal
  3. Bestrooi ze met de poedersuiker, peper en zout
  4. Druppel er twee eetlepels arachide-olie over
  5. Rooster de tomaten een uur of langer in de oven
  6. Het velletje moet kleuren, maar de tomaten moeten sappig blijven
  7. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen
  8. Draai de oven hoger tot 200 graden
  9. Bestrijk een springvorm van 23 centimeter doorsnee met olie
  10. Leg hierin een velletje filodeeg en bestrijk deze met olie
  11. Leg de andere velletjes er bovenop maar bestrijk ze wel ieder apart met olie
  12. Bak het deeg in een kwartiertje goudbruin
  13. Plaats de tomaten naast elkaar op de deegbodem
  14. Strooi er extra peper over en verkruimel de geitenkaas er op
  15. Strooi de tijmblaadjes over de tomaten en bak de taart nog een kwartier in de oven
  16. Haal de taart uit de springvorm en strooi de basilicum er over

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha