Ham in aspic

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1168 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiden kan 1 dag vantevoren: Week de gelatine 5 minuten in ruim water
  2. Snij de ham in piepkleine blokjes
  3. Breng 2 dl water aan de kook, verkruimel het bouillonblokje erboven en los het op
  4. Voeg de wijn toe
  5. Knijp de gelatine goed uit en los van het vuur in het mengsel op
  6. Laat 30 minuten afkoelen
  7. Knip de peterselie heel fijn in een kopje
  8. Schep ham en peterselie goed door elkaar, verdeel over het ijsblokjesbakje en schenk het mengsel erover
  9. Laat 24 uur in de koelkast opstijven
  10. Snij de sla in dunne reepjes
  11. Bekleed een platte schaal met de sla
  12. Maak met schone vingers voorzichtig de randjes van het ijsbakje los en druk de blokjes er voorzichtig los
  13. Rangschik de blokjes over de sla en serveer met een bakje cocktailprikkertjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha