Hamrolletjes met basiliumsaus gevulde

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1119 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak voor de vulling de champignons schoon en snijd ze zeer fijn
  2. Was de lente-uitjes en snijd ook die zeer fijn
  3. Doe de boter in een ovenvaste schaal en laat hem (onafgedekt) in ± 30 seconden op 600 watt smelten
  4. Roer er de Worcestershiresaus en de mosterd door met de champignons en de bosuitjes en verwarm (onafgedekt) 2-3 minuten op 600 watt tot de groenten zacht zijn
  5. Meng de groenten met de kaas en het ei door de verse roomkaas
  6. Verdeel het mengsel in acht porties, leg op ieder plakje ham wat van de vulling en rol de ham op
  7. Leg de hamrolletjes met de naad naar onderen in een ondiepe ovenvaste schaal en verwarm ze (afgedekt) 6-8 minuten op 300 watt
  8. Laat de schaal afgedekt staan en maak intussen de saus
  9. Doe hiervoor de boter in een glazen litermaat, pel het teentje knoflook, pers het boven de boter uit en verwarm de boter (onafgedekt) 30 seconden op 600 watt
  10. Was de basilicum, dep hem droog, snijd hem zeer klein en roer hem met de wijn en de slagroom door de boter
  11. Verwarm dit (afgedekt) 3-4 minuten op 420 watt
  12. Klop de eierdooiers los, roer er wat van de warme vloeistof door, doe alles in de litermaat terug en roer goed
  13. Schenk de saus over de hamrolletjes en verwarm de schaal (afgedekt) nog ± 2 minuten op 420 watt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha