Hapjes hartig

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2510 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Gebruik hiervoor kant en klaar deeg: bladerdeeg of filodeeg
  2. Snijd het deeg in cirkeltjes, leg op de helft van het deeg een hoopje vulling, sla de andere helft erover (zodat een halve maan ontstaat), druk goed aan en verzegel de randen met wat water
  3. Bak ze in de oven goudbruin
  4. Kaasvulling: Verkruimel de kaas met een vork en verwerk hem met de rest van de ingrediƫnten tot een pasta
  5. Vleesvulling: Bak de ui in de boter goudbruin
  6. Voeg het vlees toe en roer tot het van kleur verandert
  7. Voeg de noten toe en bak nog 2 minuten
  8. Kruid en maak het vochtig met 5 eetlepels water
  9. Laat nog een paar minuten verder koken tot het water is opgeslorpt
  10. Spinazievulling: Was de spinazie en hak ze fijn
  11. Doe ze in een pan met 1 eetlepel boter
  12. Zet er een deksel op en laat in eigen vocht op zeer laag vuur gaarkoken
  13. Voeg de geraspte kaas, het lichtjes geklopt ei en de zwarte peper toe
  14. Voeg geen zout toe, tenzij het mengsel flauw smaakt
  15. Voeg eventueel wat nootmuskaat toe en meng grondig

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha