Hapjesschaal met Hollandse kaas

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2498 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bieslookhamrolletjes (4 stuks): roer 100 g verse roomkaas, 2 lepels zure room en 3 lepels geknipte bieslook glad
  2. Besmeer 4 dunne plakken achterham (vierkant) dun met Zaanse mosterd en dik met het kaasmengsel, rol op en verpak in plasticfolie, vries 1
  3. 2 uur in
  4. Snij in 1½ cm dikke plakken en serveer op een lepeltje Geitenkaasbuideltjes: halveer 4 vellen filodeeg, bestrijk met boter en vouw dubbel
  5. Meng 150 g Bettine Blanc (= Hollandse verse geitenkaas), ½ gesnipperde rode paprika, 1 lepel peterselie en 1 theel
  6. citroensap en verdeel over de velletjes, neem ze boven samen en draai ze vast tot een buideltje (of bind er een stukje draad om)
  7. Bak 10 minuten op 225°
  8. Roggetorentjes met mierikswortel-roomkaas: roer 100 g halfvette roomkaas, 2 lepels mierikswortelpuree en ½ lepel dillegroen glad
  9. Bestrijk hiermee 16 roggerondjes en leg zo 2 rondjes op elkaar (je krijgt dus: roggebrood-kaasmengsel-roggebrood-kaasmengsel)
  10. Snij even grote rondjes uit een plak gerookte zalm of zalmforelfilet
  11. Garneer met dillegroen en een minizoutje
  12. Minitaartjes met Maaslander: vul 8 mini-tarteletbakjes met een mengsel van 100 g geraspte Maaslander of andere minder zoute kaas, 1 fijngehakte ring ananas, ¼ fijngehakte rode paprika, 2 lepels pijnpitjes en 2 lepels crème fraîche
  13. Bak 8 minuten op 200°
  14. Kaassaucijsjes: kneed een mengsel van 100 g overjarige geraspte kaas, 100 g gemalen walnoten, 100 g geraspte appel, 100 g gesnipperde bleekselderij en 1 ei
  15. Vorm 9 stuitergrote balletjes
  16. Leg 4 plakken bladerdeeg op elkaar, rol uit tot 18 x 18 cm en snij er 9 vierkantjes uit
  17. Leg op elke plak een balletje, sla ze diagonaal dubbel (als een appelflap), bestrijk met losgeklopt ei en bak op 225° goudbruin
  18. Kaas-gemberspiesjes: snij 1 cm dikke plakken Friese nagelkaas en oude Goudse in 3 cm grote vierkantjes en dan nog eens diagonaal door tot een driehoekje
  19. Doe aan een prikkertje: oude kaas, een half bolletje gember, hele pecannoot en nagelkaas

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha