Kai sawan Thaise hemelse kippenvleugeltjes

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1123 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de vleugeltjes goed onder lauw water en verwijder eventuele ongerechtigheden als veertjes en zo
  2. Hak ze doormidden en dep droog
  3. Bestrooi met wat rijstebloem
  4. Schil en hak of rasp de laos
  5. Doe in een kommetje
  6. Pel sjalot en knoflook en snipper ze
  7. Doe bij de laos
  8. Hak de korianderwortels grof, snij de djeruk purutblaadjes in flinterdunne reepjes en meng deze twee
  9. Verhit een niet-ingevette wok 20 seconden op hoog vuur
  10. Laat de olie er via de wand in vloeien en verhit de olie tot die begint te roken
  11. Bak de vleugeltjes snel aan alle kanten goudbruin en leg op een schotel met keukenpapier
  12. Giet de olie uit de wok op 3 lepels na
  13. Verhit dit restamt en roerbak laos, knoflook, sjalot, koriander en djeruk purutblad tot de aroma's vrijkomen
  14. Voeg vissaus, sojasaus, rijstazijn, bouillon en suiker toe en roer even door
  15. Doe de vleugeltjes erbij en laat afgedekt 15 minuten stoven
  16. Snij de limoenen in dunne schijfjes
  17. Snij de pepertjes fijn
  18. Snipper de lente-uien
  19. Beleg een grote schotel met fijngesneden radiccio of ijsbergsla, leg de vleugeltjes erop
  20. Garneer met de romaatjes, limoen, chilipeper en lente-ui

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha