Kipfilet met ananaschutney gerookte koud

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1333 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. In zeef boven kom ananasstukjes laten uitlekken (sap bewaren)
  2. Stukjes heel klein snijden
  3. Bosuitje schoonmaken, witte deel snipperen en groene deel in ringetjes snijden
  4. Citroen halveren en uitpersen
  5. In pan ananassap, citroensap, suiker, zout, peper, koriander, sambal en bosuisnippers aan de kook brengen en onafgedekt ± 3 minuten laten koken
  6. Van vuur af ananasstukjes en kokos erdoor mengen
  7. Mengsel ± 30 minuten laten afkoelen
  8. Bosuiringetjes door mengsel roeren (= ananaschutney)
  9. Kipfilet in 16 stukjes snijden en op toastjes of stokbrood leggen
  10. Ananaschutney erop scheppen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha