Lemper met gerookte vis mini- warm

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1269 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 250 gr kleefrijst (ketan) wassen en laten uitlekken
  2. Rijst met 2 1/2 dl water aan de kook brengen
  3. Op zacht vuur ± 15 minuten laten koken
  4. 1 dl kokosmelk met 1/2 dl water verwarmen, over de rijst schenken, omroeren en nog 5-10 minuten laten koken tot de rijst de kokosmelk heeft opgenomen
  5. De rijst laten afkoelen
  6. Vulling: 1 kleine gerookte (of gestoomde) makreel in in kleine stukjes verdelen en mengen met 1-2 theelepels sambal oelek en 1 eetlepel ketjap asin
  7. Afwerking: vierkante stukjes aluminiumfolie op het werkblad leggen
  8. 1-2 eetlepels rijst erop scheppen en de rijst uitspreiden tot een laagje van ± 4 x 5 cm en 1/2 cm dik
  9. In het midden van de rijst 1 theelepel vulling scheppen en de rijst er omheen drukken
  10. De lempers koud serveren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha