• Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 758 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rooster 75 gr van het maismeel bij 180 graden in de oven gedurende een kwartier ongeveer
  2. Voeg dit geroosterde meel toe aan het gewone maismeel, de volkorenbloem, zout, bakpoeder en chilipoeder of cayennepeper
  3. Vermeng de karnemelk en de olie goed met deze ingredienten
  4. Kneed en roer net zolang tot het deeg een bal gaat vormen
  5. Leg de bal op een met bloem bestoven oppervlak en kneed nog ongeveer 5 minuten
  6. Verdeel de bal deeg in 2 en rol elk deel uit tot een vierkant met ongeveer een zijden van 30 cm
  7. Strooi er het grove zout over en duw aan
  8. Verdeel elk "vel" nu in ruiten van ong 3 cm of vierkanten of wat je maar wil:-))) Leg deze ruitjes op een ingevet bakblik en bak bij 180 graden ongeveer 15 minuten (tot ze lichtbruin zien)
  9. Laat nog 5 minuten afkoelen op het bakblik en laat ze dan verder afkoelen op een rekje oid
  10. Bewaar zoveel mogelijk luchtdicht
  11. Deze hoeveelheid "geeft" ongeveer 200 chips
  12. Opdienen met salsa of avocadodip
  13. Magda

Reageer zelf op dit recept

kaptcha