Nasi goreng flapjes warm

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1499 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht en laat ze ontdooien
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C
  4. Snijd de krabsticks in stukjes
  5. Verhit de olie in een hapjespan en bak de soepgroenten al omscheppend ± 3 minuten
  6. Schep de nasikruiden en de rijst erdoor en bak alles al omscheppend nog ± 4 minuten
  7. Schep de krabstukjes erdoor
  8. Breng de nasi op smaak met ketjap en, voor de liefhebbers van heet, met een beet sambal
  9. Verdeel de nasi over de plakjes bladerdeeg en vouw deze dubbel tot driehoekjes
  10. Plak de randen dicht met een beetje losgeklopte ei
  11. Druk de randen daarna met een vork goed dicht; zo krijgt u meteen een leuk versierd randje
  12. Vet de bakplaat in en leg de flapjes erop
  13. Bestrijk de bovenkant met ei
  14. Bak de flapjes in de oven in ± 15 minuten goudbruin en gaar
  15. U kunt ze zowel warm als koud eten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha