Neua swan Thais pikant rundvlees

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1073 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vries het vlees in gedurende 1 ¾ uur, neem het er dan uit en snijd eerst in flinterdunne plakjes, vervolgens in vierkantjes van 5 cm
  2. Leg die uit op een licht ingevette bakplaat
  3. Rooster het komijn- en korianderzaad in een droge koekenpan en doe in een vijzel of mixer
  4. Doe de korianderwortel erbij en maal fijn
  5. Snipper knoflook en sjalot en meng met het koriander/komijnmengsel
  6. Roer de palmsuiker los in de vissaus en sojasaus en bestrijk het vlees ermee
  7. Bestrooi dan met de koriandermix
  8. Doe dat ook aan de andere kant van de plakjes
  9. Doe de bakplaat in een oven van 140 graden en laat zo 6 uur bakken tot het droog, maar niet krokant is
  10. Verhit vlak voor serveren een droge wok of koekenpan 20 seconden op hoog vuur, laat de olie langs de wanden vloeien en verhit tot het rookt
  11. Bak het vlees in porties bruin en krokant
  12. Doe het vlees op een schotel, bedekt met slablaadjes, en serveer lauw

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha