Specials
Hamburger recepten
Barbecue recepten
Kerst recepten
Halloween recepten
Thanksgiving recepten
» Alle specials
Recepten
Nieuwste recepten
Hoogst gewaardeerde
Meest bekeken
Oesters met groentereepjes Oesterschelp met mossel
borrelhapjes
Portie:
4 personen
Kooktijd:
20 minuten
Bekeken:
408158 x
Print
Ingrediënten
12 grote oesters
2 dl droge witte wijn
1 prei en 1 ui, in ringen
4 peperkorrels, gekneusd
1 wortel en dikke schil van 1 courgette, in reepjes
1 dl slagroom
1 1/2 dl visbouillon (van tablet)
30 gr boter
peper
Variatiehapje Oesterschelp met mosselen (warm)
Wortel en courgette weglaten. Room pittig op smaak brengen met ½ theelepel kerriepoeder. 150 gr gekookte mosselen door saus scheppen. Lege oesterschelpen hiermee vullen. Bestrooien met 25 gr geraspte Parmezaanse kaas.
Bereiding
Oesters openen
Oesters uit schelpen snijden en holle schelpen bewaren
Wortel en courgette ± 2 minuten in kokend water met zout koken
Room aan kokende bouillon toevoegen en nog ± 3 minuten doorkoken
Van vuur af boter erdoor kloppen tot schuimige saus
Groente en oesters door saus scheppen en verwarmen
Mengsel over schelpen verdelen
Met peper bestrooien
Onder hete grill ± 3 minuten verwarmen
Soortgelijke recepten
Metagee gevulde vissoep met dumplings uit Guyana
20 min
Ijstaart metbitterkoekjes en likeur
20 min
Gebakken macaroni metgehakt
20 min
Reageer zelf op dit recept
Naam:
*
Vul het nummer in:
*
Reactie:
*
Populair
Bekeken
De populairste recepten:
Aardbeienflip
Champignonsoep met kruidenkaas
Valentijns koekjes
De meest bekeken recepten:
Jamie Olivers Tomaten- en paprikasoep met basilicu...
679595x
Biefstuk met cognacsaus heerlijk voor de kerstdage
542839x
Jamie oliver aardappel partjes uit de oven
423380x
Categorieën
bbq
bijgerechten
borrelhapjes
brood
desserts
dranken
feestdagen
hoofdgerechten
ijs
magnetron
ovenschotels
pannenkoeken
pasta
risotto
salades
sauzen
soep
tapas
vegetarisch
vis
vlees
voorgerechten
wok