Samosa s met yoghurt-muntsaus Bengalen

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1964 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in hele kleine blokjes, kook ze in 5 minuten beetgaar en pureer ze
  2. Kook de doperwten in 4 minuten gaar in kokend water met een weinig zout
  3. Smelt een klontje boter en laat er de ui met de gember, het komijnzaad, de kurkuma en de garam masala 5 minuten in smoren
  4. Doe er de aardappelpuree, de erwten en het citroensap bij
  5. Meng goed en laat afkoelen
  6. Plooi de filodeeglapjes als volgt: Plooi links beneden (aan de kortste zijde) een heel driehoekje naar de rechterkant
  7. Plooi het bekomen driehoekje naar boven
  8. Plooi dan de rechter benedenhoek naar boven en doe hetzelfde met het verkregen driehoekje
  9. Zo krijgt u een puntzakje
  10. Vul de puntzakjes dan op en plooi ze naar boven
  11. Strijk het laatste stukje deeg in met losgeklopt eiwit en druk ze vast aan
  12. Frituur elke samosa in 3-4 minuten goudgeel in olie van 190 °C
  13. Snijd intussen de muntblaadjes heel fijn en meng ze door de yoghurt met de honing tot een gladde saus en kruid dit met peper en zout
  14. Was de citroen grondig en haal er met een canneleermesje of een citroentrekker schilletjes af
  15. Dien de samosa's op met het yoghurt-muntsausje en werk het bord af met selderijblaadjes en citroenschilletjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha