Spiesjesbollen

borrelhapjes
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 958 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de worst in de lengte en snij in stukjes van 1½ cm
  2. Snij ham en kaas in mooie blokjes
  3. Snij de paprika in stukjes van 2½ cm
  4. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes
  5. Snij de worteltjes in stukjes van 2½ cm
  6. Snij de ananas in plakken van 2½ cm dik, haal schil en harde stukjes eraf en snij de harde kern eruit, snij dan in stukjes
  7. Giet cocktailworstjes, augurken en uitjes af, halveer eventueel de augurken
  8. Maak met de prikkertjes bonte spiesjes, liefst zo min mogelijk dezelfde
  9. Snij van de meloenen (of de kool!) een klein kapje af zodat ze blijven staan en wikkel in alufolie
  10. Prik de spiesjes erin
  11. Meng yogonaise, zure room, hot ketchup en melk door elkaar en knip de bieslook en peterselie erover
  12. Op smaak brengen met zout en peper
  13. Hak de gember fijn, meng in een ander schaaltje de yoghurt, kerriesaus en gember en breng op smaak met zout en peper, serveer de sausjes bij de spiesjesbollen

Reageer zelf op dit recept

kaptcha